SpaaBlogi

SpaaBlogi

SPA: uudised - pakkumised - koduspaa

SpaaBlogi RSS Feed
 
 
 
 

Pildikesi spaakultuuri varasemast perioodist

Eesti spaakultuuril on väga pikaajaline ja põnev ajalugu, mis kahjuks vähest kajastamist on leidnud. Mereõhk, liivarannad, männimetsad ja ravimuda lõid ideaalsed tingimused ravi- ja supelusasutuste kiireks arenguks. Näiteks mudaravi leidis siinses arstlikus tegevuses koha juba 19. sajandi algupoolel, mil V. Buxhoevden rajas 1824. a. Saaremaale Kihelkonna lähedale Rootsi külla muda- ja kümblusraviasutuse. See oli esimene muda- ja vesiravila mitte ainult Eestis, vaid kogu Venemaal. Järgmine taoline raviasutus ehitati juba 1825. aastal dr Hunniuse juhtimisel Haapsallu…

Väikese inventuuri käigus tekkis mõte üles riputada retro-kausta kogutud materjale. Seekord pildikesi 20.sajandi esimesest poolest, nõukaaegsed jäädvustused tulevad kunagi edaspidi. Ja loomulikult olen väga tänulik täiendavate viidete eest, mis aitaksid kollektsiooni täiendada!

Loe lisaks:

Allikad: vanaaegsed postkaardid ja fotod, internet

One Response to “Pildikesi spaakultuuri varasemast perioodist”

  1. 1
    Hin:

    Interesting, can I come in contact with the author?

    Hin
    Netherlands

Leave a Reply

Snowstorm powered by nksnow